Letisko Poprad - Tatry bude mať pravidelné spojenie s Prahou

24.04.2011 Poprad

Poprad 24. apríla (TASR) – Letisko Poprad – Tatry bude mať vďaka novej linke Českých aerolínií priame letecké spojenie s Prahou. Spoločnosť začne s prepravou do tejto destinácie 1. mája. Hovorkyňa Českých aerolínií (ČSA) Hana Hejsková informovala, že turbovrtuľové lietadlá typu ATR s kapacitou 46 sedadiel budú z Prahy do Popradu lietať trikrát týždenne vo večerných hodinách.
Počas letnej sezóny pribudne ešte jedno spojenie, predaj leteniek sa už začal. Letecké spojenie Praha-Poprad je prvou tohtoročnou pravidelnou linkou operovanou z medzinárodného letiska Poprad - Tatry. „Nové letecké spojenie do Popradu budeme operovať ako tzv. nočný let. Z Prahy spoje poletia každý utorok, štvrtok a nedeľu vždy o 22.00 h,“ konkretizovala Hejsková. Odlety z Popradu sú potom naplánované na 5.00 h vždy v pondelok, stredu a v piatok. Štvrtá linka, ktorá bude v prevádzke počas letnej sezóny od 2. júla do 3. septembra, bude k dispozícii každú sobotu.
„Príletové a odletové časy sú nastavené tak, aby cestujúci mohli na letisku Praha/Ruzyně pohodlne prestúpiť na ďalšie spoje ČSA, napr. do Amsterdamu, Berlína, Bologne, Bruselu, Budapešti, Hamburgu, Hannoveru, Milána, Moskvy atď.,“ doplnila hovorkyňa.
Okrem Popradu prevádzkujú ČSA na Slovensku priame letecké spoje do Bratislavy, Košíc a do Žiliny. V súvislosti so zmenami dopravnej siete ČSA od začiatku mája posilní večerné spoje z Prahy do Žiliny a naopak spoločnosť neplánuje ďalej prevádzkovať popoludňajšie, málo využívané lety. ČSA tiež prispôsobí svoj letecký poriadok do Bratislavy a Košíc v súvislosti s Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji.
ČSA zaisťujú spoje z Prahy a stále častejšie aj cez Prahu do významných destinácií v Európe, Ázii či na Blízkom východe. V súčasnosti ponúkajú 204 takýchto destinácií v 45 krajinách sveta. Od roku 2001 sú členom leteckej aliancie SkyTeam.  
 

Vyberte región